Lenthof

Nijmegen

In Lent (bij Nijmegen) heeft Heijmans Woningbouw b.v. een woon- en voorzieningencomplex genaamd Lenthof, gerealiseerd. Woon- en voorzieningencomplex Lenthof is een markant gebouw en staat in het centrale deel van de nieuwe wijk, Laauwik. Op de begane grond is Jan Linders een grote supermarkt gevestigd. Daarnaast zijn er ruimten bedacht voor zorginstellingen en horeca. Hierboven worden 64 appartementen in een U-vorm in vier bouwlagen gebouwd. In het binnendeel van de U-vorm wordt op het dak van de supermarkt een binnentuin gerealiseerd als een groen hof en waterbuffer.
Het landschappelijke Lent met zijn tuinders, kersenplukkers en dorpse linten is opgepakt als basisidee voor de identiteit van het blok en zijn omgeving. Consequent doorgaande gepigmenteerde betonnen banden met Lentse 'groene' reliëfmotieven in combinatie met hout vormen de gevel. Diverse soorten balkons geven maximaal contact en uitzicht op de omgeving.  Eind 2013 is het complex opgeleverd.

Heesakkers Beton b.v. produceerde voor dit project in totaal 751 prefab beton elementen te weten borstweringen, trappen met HAS, dakopstanden, balkonplaten met HAS, dakplaten, gevelbanden en galerijplaten met HAS.
Terug naar overzicht