Historie en heden

Over ons

Historie en heden

In 1958 startte Jos Heesakkers in de Baron van de Bogaerdelaan te Heeswijk-Dinther een betonfabriekje. Er werden vooral voor de agrarische sector tegels en roosters vervaardigd. 

Jan Heesakkers zette samen met zijn broer Ton het bedrijf van hun vader in 1978 voort. Allebei hadden ze als opleiding een staalachtergrond. Jan had met zijn tekenkamer ervaring en bouwkundige opleidingen bekwaam gemaakt voor de toekomst en al gauw stroomden de eerste opdrachten binnen.

Groei en uitbreiding

Vanwege enkele grote opdrachten werd naarstig gezocht naar extra productieruimte in de buurt. Bij de firma Nelissen & van Gerwen in Heeswijk-Dinther werd in 1981 een hal gehuurd waarin de productie verhoogd kon worden.

In 1984 is Jan Heesakkers alleen verder gegaan en werd de BV opgericht. Hij zag op tijd in dat het met de roosters en tegels een aflopende zaak was. "Ik ging daarom op zoek naar een product waarvoor behoefte was in de bouwmarkt. Ik merkte al snel, dat het in deze tijd van massaproductie in de bouwwereld moeilijk was om aan de in iedere bouw wel voorkomende, van de normale afmetingen afwijkende betononderdelen te komen".
"Je moet dan denken aan trappen, balkonplaten, galerijplaten, afdekbanden, dorpels en gevelbanden", aldus Jan Heesakkers.

Door de snel stijgende vraag naar prefab beton elementen werd in 1984 een nieuwe productiehal met kantoor gebouwd op het bedrijventerrein "Retsel" te Heeswijk-Dinther. De koerswijziging van producten als tegels en roosters naar speciaal op maat gemaakte producten voor de bouwwereld bleek een gouden greep. Tussen 1984 en 1989 groeide Heesakkers Beton BV zo snel dat er wederom gekeken werd naar een nieuwe lokatie.

Vanaf 1989

  • In 1989 werd met de bouw gestart van een nog groter complex op het industrieterrein "Retsel" op de Morgenstond 8.
  • In 1990 werd het nieuwe pand door de moeder van Jan Heesakkers officieel geopend en in gebruik genomen.
  • In 1996 treedt Arjan Heesakkers toe tot het bedrijf.
  • In 2003 treedt Ron Heesakkers toe tot het bedrijf.
  • Begin 2008 wordt de nieuwe productielocatie aan de Kennedylaan 7A/9 te Veghel in gebruik genomen.
  • In november 2008 is de verbouwing van de Retselseweg in Heeswijk-Dinther gereed. De modelmakerij (zowel staal als hout) is danig uitgebreid en het kantoorgedeelte is bijna verdubbeld.
  • In de zomer van 2012 zijn alle afdelingen (modelmakerij, deel kantoor)  van Heesakkers Beton BV in Veghel onder gebracht. Het gehele bedrijf bevindt zich nu in Veghel.
  • Op 31-12-2013 vormen Arjan en Ron Heesakkers de directie van het bedrijf.

Heden

Alle afdelingen in Veghel

Sinds begin 2008 hebben we de moderne betonfabriek aan de Kennedylaan te Veghel in gebruik genomen.

De productielokatie beschikt over vloerverwarming, een luifel voor halffabrikaten, een kubelbaan, een menger ten behoeve van kleur beton en een automatisch reinigingssysteem. Heesakkers Beton is dan ook helemaal klaar is voor de toekomst!

Bekijk onze producten