webdesign holiday media
Heesakkers Beton bv
Heesakkers Beton
Kennedylaan 9
5466 AA Veghel
Tel: 0413 - 291602
K.v.K. Eindhoven nr.: 160.270.98
BTW nr.: NL 0011.57.437.B01
ABN AMRO nr.: 64.15.99.382
IBAN NL17ABNA0641599382
BIC: ABNANL2A
info@heesakkersbeton.nl

Privacy & Cookies

Historie

Jos HeesakkersIn 1958 startte Jos Heesakkers in de Baron van de Bogaerdelaan te Heeswijk-Dinther een betonfabriekje. Er werden vooral voor de agrarische sector tegels en roosters vervaardigd.

Jan Heesakkers zette samen met zijn broer Ton het bedrijf van hun vader in 1978 voort. Allebei hadden ze als opleiding een staalachtergrond. Jan had met zijn tekenkamer ervaring en bouwkundige opleidingen bekwaam gemaakt voor de toekomst en al gauw stroomden de eerste opdrachten binnen.

Vanwege enkele grote opdrachten (onder meer het maken van wanden en kolommen voor voederfabriek Meulemans te Ravenstein en Goossens meubelhal in Erp) werd naarstig gezocht naar extra produktieruimte in de buurt. Bij de firma Nelissen & van Gerwen in Heeswijk-Dinther werd in 1981 een hal gehuurd waarin de produktie verhoogd kon worden.

In 1984 is Jan Heesakkers alleen verder gegaan en werd de BV opgericht. Hij zag op tijd in dat het met de roosters en tegels een aflopende zaak was. "Ik ging daarom op zoek naar een produkt waarvoor behoefte was in de bouwmarkt. Ik merkte al snel, dat het in deze tijd van massaproduktie in de bouwwereld moeilijk was om aan de in iedere bouw wel voorkomende, van de normale afmetingen afwijkende betononderdelen te komen".
"Je moet dan denken aan trappen, balkonplaten, galerijplaten, afdekbanden, dorpels en gevelbanden", aldus Jan Heesakkers.

Door de snel stijgende vraag naar prefab beton elementen werd in 1984 een nieuwe produktiehal met kantoor gebouwd op het bedrijventerrein "Retsel" te Heeswijk-Dinther. De koerswijziging van produkten als tegels en roosters naar speciaal op maat gemaakte produkten voor de bouwwereld bleek een gouden greep. Tussen 1984 en 1989 groeide Heesakkers Beton BV zo snel dat er wederom gekeken werd naar een nieuwe lokatie.

In 1989 werd met de bouw gestart van een nog groter complex op het industrieterrein "Retsel" op de Morgenstond 8. 

In 1990 werd het nieuwe pand door de moeder van Jan Heesakkers officieel geopend en in gebruik genomen.

In 1996 treden Arjan Heesakkers (huidige algemeen directeur) en Barend Stephan (huidige technische directeur) toe tot het bedrijf.

In 2003 treedt Ron Heesakkers toe tot het bedrijf.

Begin 2008 wordt de nieuwe productielocatie aan de Kennedylaan 7A te Veghel in gebruik genomen.

In november 2008 is de verbouwing van de Retselseweg in Heeswijk-Dinther gereed. De modelmakerij (zowel staal als hout) is danig uitgebreid en het kantoorgedeelte is bijna verdubbeld.

In de zomer van 2012 zijn alle afdelingen (modelmakerij, deel kantoor)  van Heesakkers Beton BV in Veghel onder gebracht. Het gehele bedrijf bevindt zich nu in Veghel.

Op 31-12-2013 zijn de bestuurders van Heesakkers Beton BV de heer A.G. (Arjan) Heesakkers en G.A.J.M. (Ron) Heesakkers. Arjan en Ron Heesakkers vormen de directie van het bedrijf.